MZM
Garagedeuren,Industriedeuren,Rolluiken,Horren
 

Rolhordeur Basic

 

                       

 

 

Gemak, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden van deze hordeur. De treklijst kan uit het midden bediend worden, zonder dat deze schuin trekt (praktisch voor kinderen).

 

De flexibele hordeur met de lange levensduur 

 

Mocht er onverhoopt tegen het gaas worden gelopen, dan is openen en sluiten vaak voldoende om het gaas weer in de geleider te krijgen. Wanneer de rolhordeur niet wordt gebruikt, zit het gaas netjes opgeborgen in de compacte cassette. En met een cassettemaat van slechts 38 mm valt de rolhordeur Basic nauwelijks op in uw huis. Onze hordeur Basic is geschikt voor montage ‘op’- of ‘in-de-dag’, voor zowel houten, aluminium of kunststof kozijnen.

Voor deuropeningen breder dan 130 cm verwijzen wij naar de dubbele rolhordeuren Basic (max. 260 cm breed), de dubbele Plissé hordeur (max. 260 cm breed, koppelbaar tot 520 cm breedte) of de Plissé hordeur XL.

De Basic rolhordeur wordt altijd met een magneetsluiting geleverd. Bij alle rolhordeuren worden standaard 2 speciale gaasstickers geleverd.

 

 

 

Standaardkleuren  

 

 - RAL 9001 creme wit
 - RAL 9010 wit
 - RAL 9006 zilvergrijs 
 - RAL 7016 antraciet
 - RAL 8019 donkerbruin

 

 

RAL 9001 en RAL 9010 met witte kunstofdelen, overige kleuren met grijze onderdelen.  

 

 

Speciale kleuren  

 

RAL kleuren leverbaar tegen meerprijs, altijd met grijze kunststof onderdelen.

 

 

Opties

 

-Kastafdichting (meerprijs)

 

 

 Plaatsbepaling  

 

- Bij buitendraaiende deuren:

   kastzijde van de rolhordeur binnen monteren aan de scharnierzijde.
- Bij binnendraaiende deuren:

   kastzijde van de rolhordeur buiten monteren aan de scharnierzijde. 
 

De treklijst is aan beide zijden bedienbaar en kan niet contra gemonteerd worden.

 

 

Maat nemen

 

Bepaal de kastzijde van de hordeur (links, rechts of boven). Neem de dagmaat van het kozijn. Voor ‘op de dag’ montage telt u er bij op: de breedte en hoogte + 5,5 cm. Bij bestelling: Kast- en geleidermaat invullen op ons bestelformulier, dus niet breedte x hoogte! De gevonden maten dienen als eindmaten te worden opgegeven. Vervolgens ‘in’- of ‘op-de-dag’ montage aangeven.

 

 

Montage

 

Steek de geleiders met de voorbewerkte zijde door de glijblokken, zodat deze aan de zijkant van de kapsteun vastgeschroefd kunnen worden. Houd het geheel voor de opening en monteer de rolhordeur op zijn plaats d.m.v. de gaatjes in de geleiders.

In de dag montage: ’In-de-dag-blokjes’ in de geleiders drukken. Houd het geheel in de opening en monteer de rolhor op zijn plaats. De geleiders smeren met uitsluitend siliconenspray. Geen andere smeermiddelen gebruiken.

 

 

Onderhoud

 

Verwijder vuil van de geleiders, cassette en gaas met een vochtige doek of een stofzuiger met opzetborstel. De geleiders smeren met uitsluitend siliconenspray.
De rolhordeur Basic is voorzien van de mogelijkheid om achteraf eenvoudig de veerspanning te corrigeren.  

 

 

Een glasvezel-kern met een PVC-coating maken het gaas rekvrij, UV-bestendig, sterk en brandvertragend. 
 

 

 

 

 

De aluminium profielen zijn in diverse standaardkleuren leverbaar. Tegen een geringe meerprijs kunt u ook kiezen voor een andere RAL kleur. Geëxtrudeerde aluminium profielen zorgen voor een hoge stabiliteit en stootvastheid. Dankzij de speciale voorbehandeling en het poedercoatproces zijn alle profielen die worden toegepast beter krasbestendig.    
 

 

 

 

 

Montage ‘in-de-dag’.

 

 

 

 

Dankzij een speciale spanningscorrectie kunt u na de montage van de rolhor de optimale veerspanning nastellen.