MZM
Garagedeuren,Industriedeuren,Rolluiken,Horren
 

 Plissé Hordeur XL   

 

 

 

 

De Japanse vouwoplossing voor grote oppervlakken
 

 

De opvallendste eigenschap van de Plissé hordeur is dat het horgaas niet oprolt maar opvouwt. Ook bij de plissé hordeur XL is dat het geval. Door de grotere breedte is de plissé hordeur XL zeer geschikt voor grote oppervlakken zoals bijvoorbeeld schuifpuien en veranda-openingen. In geval van dubbele tuindeuren blijft een dubbele plissé hordeur de gebruiksvriendelijkste oplossing gezien het bedieningsgemak.
De belangrijkste uitbreiding is het tussenprofiel, dat er voor zorgt dat de geleider niet gaat doorhangen. De treklijst klapt niet uit zichzelf terug, maar blijft op elke gewenste stand staan. Dankzij de stabilisatiekoorden blijft de treklijst evenwijdig en is de hordeur ook door kinderen eenvoudig en veilig te bedienen. De Plisséhordeur kan eenvoudig in het kozijn worden geplaatst.
De cassette is snel uit te nemen voor reiniging of om op te bergen tijdens de wintermaanden. De Plissé hordeur BXL t/m HXL is 180 cm breed en IXL t/m VXL is 200 cm breed. Onderling koppelbaar en toepasbaar als dubbele plissé hordeur. 

 

 

Standaardkleuren

 

 - gebroken wit
 - helder wit met zwarte kunststof onderdelen

 

 

Speciale kleuren

 

 RAL kleuren leverbaar tegen meerprijs, altijd met zwarte kunststof onderdelen

 

 

Opties

 

- ODDset (Op-de-dag)
- V-strip (correctie schuine onderdorpel)
- Plakborstel
- Hoekprofiel 43/15 

 

 


Plaatsbepaling 
 

Standaard in de dag montage, links of rechts. Op de dag montage mogelijk met behulp van optionele op de dag set. 

 

Maat nemen 
 

Dagmaten moeten tussen 197 cm en 260 cm hoogte zijn en maximaal 180 of 200 cm breed per deel.

 

Montage

 

De boven- en onderrails op maat zagen en monteren. Vervolgens kan de plisséhordeur in de geleiders worden geplaatst en vastgezet. 

 

Onderhoud 
 

Ketting smeren met uitsluitend siliconenspray. Geen andere smeermiddelen gebruiken. Gaas kan worden schoongespoeld met zuiver water, het hele systeem is waterbestendig. Koordspanning is nastelbaar. 

 

 

 

 

Het geplisseerde horgaas zorgt ervoor dat het gaas goed zichtbaar blijft. Bovendien is het gaas mooi stabiel en zorgt het voor een fraai geheel. Het zwarte gaas is UV bestendig en rotvrij.

 

 

 

 

 

 

De sluitclip zorgt ervoor dat de cassette goed gesloten blijft.

 

 

 

 

 

 

De plisséhordeur XL met tussenprofiel

 

 

 

 

 

 Op-de-dag profiel montage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Helder Wit en RAL kleuren zijn de kunststof onderdelen zwart. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V-strip Een schuinaflopende dorpel dient vlakgemaakt te worden, daarvoor heeft Unilux een schuine ondergeleider als optie.