MZM
Garagedeuren,Industriedeuren,Rolluiken,Horren
 

Algemene informatie over Garagedeuren 

 

 

 

Garagedeuren zijn er in vele verschillende soorten en maten. De meest bekende garagedeur is waarschijnlijk de kanteldeur.
Tegenwoordig komen er steeds meer variaties van de kanteldeur op de markt. 

 

Doordat er veel verschillende uitvoeringen zijn en diverse fabrikanten garagedeuren produceren is gedetailleerde informatie per fabrikant of uitvoering niet in het kort weer te geven. Raadpleeg voor deze gedetailleerde informatie onze MZM Garagedeur specialist.

 

 

 

 

Kanteldeur
 

Dit is, zoals al eerder aangegeven, het bekendste type garagedeur.
Er zijn twee verschillende varianten te verkrijgen:
1. De deur die naar buiten kantelt
2. De deur die naar binnen kantelt

 

 

 

 

 

Sectionaaldeur

 

De eerste deur die we bespreken is de sectionaaldeur, deze deur wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt.
De sectionaaldeur bestaat uit losse delen, deze worden lamellen genoemd. Deze ‘lamellen’ zijn ongeveer 40 tot 50 cm hoog.

 

Dit soort deur heeft een zeer hoge isolatiewaarde, dit is te danken aan de 20 mm dikke geïsoleerde delen en de rubbers, die ervoor zorgen dat uw deur niet gaat tochten.

 

Sectionale garagedeuren kunnen ook geleverd worden met een aparte loopdeur, dit is vooral eenvoudig, als u bijvoorbeeld uw fiets in de garage wilt zetten… U hoeft dan niet de gehele garagedeur te openen.
 
Ook goed om te weten is dat er tegenwoordig speciale sectionaaldeuren te koop zijn die niet zo duur zijn en toch een goede isolatiewaarde hebben!

 

 

 

Voordelen van de sectionaaldeur

Voordelen van de laatst beschreven typen garagedeuren, ten opzichte van de kanteldeur, zijn: De deur heeft een hogere isolatiewaarde en biedt u meer de ruimtewinst.
 

 

 

Montage van een garagedeur
 

De montage van een garagedeur is moeilijk door uzelf te verrichten, het beste is dan ook om een professional in te huren.

Om u voorlichting te geven over maten, merken, types wat het beste bij u past.

 

 

 

mail of bel ons voor een afspraak dan komen we graag bij u langs om u te helpen, klik hier